Paylaş |
|
Tweet |
Hazırladığınız krep hamurunu yüzde yüz pürüzsüz bir kıvam alması için tel süzgeçten geçirebilirsiniz.
Malzemeler
Krep hamuru için:
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı vanilya özütü (arzuya göre)
1/4 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı un
Krepleri pişirme için:
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Arası için:
4 adet muz
4 yemek kaşığı çikolata kreması
Servisi için:
1 yemek kaşığı bal
1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Nasıl yapılır
Krep hamurunu hazırlamak için; yumurta ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına alın. Bir çırpıcı yardımıyla şeker taneleri tamamen eriyene kadar karıştırın. Süt, ayçiçek yağı ve vanilya ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Tuz, elenmiş kakao ve un ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Sulu boza kıvamında bir hamur hazırlayın.