Paylaş |
|
Tweet |
Özellikle yaz ve kış aylarında kadınların büyük emek harcayıp, zamanını alan ürün dondurma ve kurutma işleminin sağlık açısından ne kadar doğru olduğunu biliyor musunuz? Yazın kışlık, kışın da yazlık gıdaların dondurulup ve kurutularak tercih edildiği bu yöntem, yiyeceklerdeki vitaminlerin korunmasında ne gibi etkiliyor yaratıyor? Uzmanlar, özellikle dondurulan gıdalarda A, B ve C vitaminin daha zengin olduğunu vurguluyor.
Masa başında çalışanlar dikkat
Kurutulan gıdalarda vitamin kayıplarının meydana geldiğini anlatan uzmanlar, kurutulmuş besinlerdeki potasyum, kalsiyum, magnezyum ve demir gibi minerallerin de bu esnada zarar görmediğini belirtiyor. Kurutulmuş besinlerde kuru erik, kayısı, üzüm ve incirin tüketilmesini öneren uzmanlar, özellikle çalışanların masalarında dut, kayısı, incir, kara üzüm ve erik yer alması gerektiğini vurguluyor.