Paylaş |
|
Tweet |
Özel İçerik:heykadin.com.tr
Büyük özverili çalışmayla üretip topluma fayda sağlayan kadınların sayısında büyük artış yaşanıyor. Çekmeköylü girişimci işkadını Betül Baysan, evlendi, çocuk sahibi oldu, çocuklarını büyüttü, herkesin tabiri ile, ‘tam rahat edip, gezip tozacakken’ elini taşın altına koydu. “Ben de üreteceğim ve topluma faydalı olacağım” diyerek hafızalara yer edinmiş ‘klasik ev kadını’ kalıbını değiştirdi.
KENDİNİ UZMANLAŞTIRDI
Ticaretin zorluklarını bilen ancak her zorluğa karşı hazırlıklı olan 41 yaşındaki Baysan, inişli çıkışlı yolları eşinin büyük desteğiyle yendi. Önceleri turizm sektörüne girip otel işletmek isteyen Baysan, sonra çikolata üretip satmayı düşündü. Çeşitli eğitimler alarak, kendini bu konuda uzmanlaştıran Baysan, hayalini kurduğu dükkanı kurarak, üretime başladı.
ÇİKOLATA ÜRETİYOR
Angel’s Chocolate Patisserie isimli dükkanın alt katını çikolata ve pasta imalathanesine çeviren Baysan, burada kendi elleriyle ürettiği çikolatalarını satmaya başladı. “Pasta ve çikolata üretmek evde yapmaya benzemiyor” diyen Baysan, “Ürün vitrine çıktığı için her zamankinden çok daha büyük özeni göstermeniz gerekiyor. Görsellik ön planda olduğundan titiz bir üretim süreci gerektiriyor. Biz de buna dikkat ediyoruz” diyor.
VİTRİNDE ÜRÜN KALMIYOR
İşe başladığı ilk zamanları anlatan Baysan, “Bir işletmenin oturması için 1-2 yıla ihtiyaç var. İlk zamanlar ürettiğimiz pastalar uzun bir zaman vitrinde kaldı hatta satamadık ama zamanla müşterimiz oturdu. Şimdi ise vitrinde ürün kalmıyor” şeklinde konuşuyor.