Paylaş |
|
Tweet |
Sofranızı renklendirecek bir tarif…
Kararmaması için meyveleri doğradıktan sonra salatayı hızlı bir şekilde hazırlayın.
Malzemeler
3 adet orta boy nektarin
2 adet orta boy kivi
4 adet orta boy kayısı
1/2 su bardağı frambuaz
1/2 su bardağı yaban mersini
1/2 su bardağı ayıklanmış vişne
Muz jölesi için:
1 paket muz aromalı toz jöle karışımı
2,5 çay bardağı sıcak su
2,5 çay bardağı soğuk su
Nasıl yapılır
Ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkardığınız kayısıları iri parçalar halinde kesin. Kabuklarını soyduğunuz kivileri doğrayın. Arzuya göre kabuklarını soymadığınız nektarinleri diğer meyvelerle uyumlu olacak şekilde kesin. Tane formunda olan ayıklanmış vişne, yaban mersini ve frambuazı katıp tüm meyveleri derin bir kasede karıştırın. Silikon ya da cam kalıplara meyveleri eşit olarak paylaştırın.