Hindistancevizli çikolatalı makaron tarifi

Paylaş
 

Muhteşem bir lezzet olan Hindistancevizli çikolatalı makaron tarifini sizlerle paylaşıyoruz. İşte Hindistancevizli çikolatalı makaron tarifi.

Malzemeler
200 gr hindistancevizi
3 tane yumurta aki
1 yemek kasigi nisasta
1 paket vanilya
3 yemek kasigi sivikrema
200 gr krüvetür cikolata,1 corba kasigi tereyagi
Yemek Tarifi
Yumurtanin aklari bir fiske tuzla kar gibi oluncaya dek cirpilir üzerine krema, nisasta,vanilya ve hindistancevizide eklenip bir spatula ile karistirilir yagli kagit serilmis tepsiye birer yemek kasigi konup kenarlari toparlanir,önceden isitilmis firinda 170 derecede üzeri kizarana dek pisirilir.Cikarildiktan sonra tamamen sogumasi icin oda isisinda bekletilir.Bir taraftan dogranmis cikolata ve tereyagida bir kaba konup benmari usulu eritilir daha sonra makaronlar önce alt kisimlari cikolataya batırılıp tepsiye alinir ardindan makaronlar bitince kalan çikolata üzerine gezdirilir. tamamen soguyup cikolata sertlesince servis edilir.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak