‘Aşk Alevi’nde buluşuldu

Paylaş
 

Ehl-i Beyt aşıkları, Küçükçekmece Belediyesi tarafından Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Aşk Alevi’ isimli Muharrem ayı özel etkinliğinde biraraya geldi.

 

Özel İçerik: Heykadin.com.tr 

Kerbela katliamının 1375.yıldönümünde, Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri Aşk Alevi etkinliğinde yad edildi.  Ehl-i Beyt sevgisinde buluşanların ortak coşkusunun “Aşk Alevi” tabiriyle betimlendiği programa Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz da katıldı.

Tasavvuf müziği sanatçısı Erkan Mutlu’nun ilahi, Çiğdem Mutlu’nun ise Alevi nefesleri seslendirdiği  konser, izleyenleri manevi bir yolculuğa çıkartarak duygusal anlar yaşattı.

SEMA VE SEMAH AYNI SAHNEDE

İlgiyle izlenen programda sanatçılar, sözleri  Pîr Sultan Abdal’a ait olan ‘Güzel Aşık’ adlı eserde, farklı iki müziği birleştirip düet yaptı. Müziğin birleştirici gücünü kullanarak, insanlığa; kardeşçe yaşama mesajları verilen düet sırasında, Sema ve Semah gösterilerinin aynı sahnede buluşması da izleyenlere görsel ve müzikal ziyafet sundu.

‘ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM’

Konser sonunda Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz  sanatçılara teşekkür ederek, çiçek verdi. Başkan Karadeniz; Muharrem ayının önemine dikkat çektiği konuşmasında, ‘Bu önemli ayda Bedir’den, Kerbela’ya Kerbela’dan Çanakkale’ye bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kerbela’da Peygamberimizin Ali Abası yine müslüman denilen kişiler tarafından şehit edildiler. Bu elim hadise, makam hırsından kaynaklandı. O zaman ki makam sahiplerini ayıplarken, bizler de yanlışlardan ders çıkarıp, müslümanlar arasında ihlası yaymalıyız.’ dedi.

Program sonunda katılımcılara Erkan Mutlu’nun albüm CD’si hediye edilirken, Aşure ikramı da yapıldı.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak