h Zerde | Heykadın
 

Zerde

Paylaş
 

Bugün Osmanlı mutfağına doğru bir gezinti yapmaya ne dersiniz?

Osmanlı mutfağının en önemli tatlarından zerdeyi deneyin, tadına bayılacaksınız.

Malzemeler

5 su bardağı su
1 çay bardağı baldo pirinç (100 gr.)
5 yemek kaşığı şeker
1 tutam safran, kaşığın ucunda zerdeçal
1 çay kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı gülsuyu
1 fiske tuz
Arzuya göre badem, fındık, fıstık

Hazırlanışı

1 su bardağı sıcak suya safranı atın ve rengini vermesi için kenarda bekletin.

DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN…

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Close
HEYKADIN SOSYAL MEDYADA
Aşağıdaki sosyal medya ağlarından Heykadın'ı takip edebilirsiniz.
Social PopUP by SumoMe