Yulaflı bonibonlu kurabiye

Paylaş
 

Çocuklarınızla birlikte hazırlayabileceğiniz eğlenceli bir kurabiye tarifi…

Sevginizi katarak yaptığınız bonibonlu kurabiyelerinizi ılık süt eşliğinde sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Malzemeler

1 su bardağı yulaf
1,5 su bardağı un
1/2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
75 gram tereyağı
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1/2 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tarçın

Üzeri için:

1 paket renkli draje, bonibon

Pişirme süresi: 18 dakika

Püf noktası: Bonibonları renklerinin kurabiyelere bulaşmaması ve orta kısımlarına gömülmemesi için fırından çıktıktan hemen sonra ekleyin ve kurabiyeleri bu şekilde soğutun.

Nasıl yapılır?

Oda sıcaklığındaki tereyağı ve yumurta sarısını karıştırma kabına alın. Yoğurt ve pudra şekerini ilave edip, tüm malzemeyi krema haline gelene kadar karıştırın. Elenmiş kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın. Toparlanmaya başlayan hamur karışımına yulaf ve tarçını katın. Tüm malzemeyi özleşene kadar yoğurun.

Hazırlamış olduğunuz kurabiye hamurunu, streç bir film ile kapladıktan sonra buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin. Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Soğuyup, kıvam alan kurabiye hamurundan bir kaşık yardımıyla aldığınız hamur parçalarını aralıklı olarak tepsiye yerleştirin. Üzerlerine hafif bir şekilde bastırın ve piştikten sonra yassı kurabiyeler olmasını sağlayın.

Hazırladığınız kurabiyeleri, önceden ısıttığınız 170 derece fırında, orta katta 18 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız sıcak kurabiyelerin üzerine hafif bir şekilde bastırıp, bonibonları yerleştirin. Oda ısısında soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Not: Un miktarını yarı yarıya azalttığınız hamur karışımına bir o kadar ince çekilmiş ceviz içi ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun…

  • Site Yorum

Bir yorum bırak