h Sucuklu ıspanaklı kiş | Heykadın
 

Sucuklu ıspanaklı kiş

Paylaş
 

Tuzlu tart olan kiş, soğuk tereyağı ve hızlı bir şekilde hazırlanan gevrek hamuru üzerindeki bol malzemeli iç harcı ile damaklarınızı şenlendirecek.

Kiş hamuru yapımında kullanacağınız tereyağı ve suyun oldukça soğuk olması gerekmektedir. Tereyağının hızlı bir şekilde erimemesi için hamuru elinizle yoğurmak yerine profesyonel bir hamur makinesinde ya da mutfak robotunda hazırlayın.

Malzemeler

3 su bardağı un
1 adet yumurta
150 gram soğuk tereyağı
1/2 su bardağı buzlu su
1/2 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy kuru soğan
400 gram ıspanak
100 gram sucuk
100 gram kaşar peyniri
3 adet yumurta
200 ml. krema
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Nasıl yapılır

Tart hamurunu hazırlamak için; soğuk durumda olan tereyağını, hızlı bir şekilde küçük küpler halinde kesin. Elenmiş unu mutfak robotuna alın. Unu; tuz, küp tereyağı ve yumurta sarısı ile birlikte çekin. Yumurta beyazını küçük bir kaba alın ve bekletin.

Kıvam almaya başlayan hamura, buzlu soğuk suyu damla damla ekleyip kendini toparlayana kadar karıştırma işlemini sürdürün.

Hazır hale gelen hamuru mutfak robotundan alın. Streç bir film ile sarıp, rulo haline getirdiğiniz hamuru buzdolabında 30 dakika kadar bekletin.

Soğuk durumda olan hamuru, kullanacağınız tart kalıbı boyutundan biraz daha büyük olacak şekilde bir merdane yardımıyla açın. Elinizin ısısı ile yağını salmaması için olabildiğince az müdahale ederek açtığınız hamuru, tart kalıbına yayın.

Tart kalıbının büyüklüğüne göre kenarda kalan hamur parçalarını, bir bıçağın sırt kısmını kalıba sürerek kesin. Hamurun kopan ya da yırtılan yerlerini küçük hamur parçacıkları ve bir kenarda beklettiğiniz yumurta beyazı ile onarın. Çatalın uç kısımları ile deldiğiniz hamuru, buzdolabında 30 dakika daha dinlendirin.

Eşit ölçüde pişmesi ve kabarması için; dinlenen hamurun üzerini tart kalıbı büyüklüğünde kestiğiniz yağlı kağıt ile kaplayın. Ağırlık yapması için orta kısmına kuru bakliyat yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika bu şekilde pişirin.

İç harcı için; orta boy kuru soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Kök kısımlarını kestiğiniz ıspanakları ayıkladıktan sonra bol suda yıkayın ve fazla sularını süzdürün.

Sucuğun yarısını halka halka, diğer yarısını küçük küpler halinde kesin. Kaşar peynirini rendeleyin. Zeytinyağı ve tereyağını bir tavada kızdırın. Kuru soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin.

DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ…

 

 

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Close
HEYKADIN SOSYAL MEDYADA
Aşağıdaki sosyal medya ağlarından Heykadın'ı takip edebilirsiniz.
Social PopUP by SumoMe