h Sebzeli lazanya | Heykadın
 

Sebzeli lazanya

Paylaş
 

Lazanyayı sebzeli denediniz mi?

Lazanyayı hep kıymalı yapanlardan mısınız? Aslında lazanyayı sadece mevsim sebzelerini kullanarak da hazırladığınız domates ve beşamel sos eşliğinde sunabilirsiniz.

Malzemeler

1/2 paket lazanya
2 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy kabak
250 gram körpe ıspanak yaprağı
2 adet büyük boy domates
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
10 yaprak taze fesleğen
1 çay bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Beşamel sos için:

2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
2 su bardağı soğuk süt
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi

Fırın kalıbını yağlamak için:

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Üzeri için:

200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 tatlı kaşığı kuru fesleğen

Pişirme süresi: 45 dakika

Nasıl yapılır

Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanları küçük parçalar halinde doğrayın. Sarımsakları incecik kıyın. Uç kısımlarını aldıktan sonra kabuklarını traşladığınız kabakları ince halkalar halinde dilimleyin. Havuçları rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri kuru soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin. Taze ıspanak yapraklarını ayıklayıp bol suda yıkadıktan sonra kurulayın.

DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ…

 

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Close
HEYKADIN SOSYAL MEDYADA
Aşağıdaki sosyal medya ağlarından Heykadın'ı takip edebilirsiniz.
Social PopUP by SumoMe