h Reha Tartıcı FATİH KARADENİZ PİDECİSİ | Heykadın
 

Reha Tartıcı – FATİH KARADENİZ PİDECİSİ

Paylaş
 

FATİH’TE BİR KARADENİZLİ…

Mustafa Bey’in daveti üzerine Fatih’te 57 yıldır ilk günkü lezzeti ile faaliyet gösteren ve bu lezzeti tadanların “Pidecilerin Şahı” olarak adlandırdığı benimde nerede ise 30 yıllık müşterisi olduğum Fatih Karadeniz Pidecisi‘ne uğrama fırsatım oldu.

Bu özel lezzet durağı aslen Giresun Tirebolu’lu olan rahmetli Mehmet Yazıcı tarafından 1957 yılında Fatih semtinde 10 masalık küçük bir yer olarak açılmış. Yazıcı ailesi sadece pideyi değil, pidede kullandığı peyniri de kendisi üretiyor.

reha-tartici-fatih-karadeniz-pidecisi-5

Lezzetin sırrının sertliği nedeniyle halk arasında “İmansız” olarak adlandırılan Trabzon yöresine ait bu özel peynir de olduğunu söylememe gerek olmadığını düşünüyorum. Tabii pidenin olmazsa olmazı tereyağı da Trabzon Vakfıkebir imzasını taşıyor.

reha-tartici-fatih-karadeniz-pidecisi-3

Bu ziyaretimde Mustafa Bey’in önerisi ile değişik lezzetleri tatmak için farklı pide çeşitlerinden söyledik. Baklavalık undan özenle meşe ve kayın odununu ateşinde taş fırında pişirilen pidelerin her birinin tadına ayrı ayrı baktık. Pidelerin altı kıtır kıtır ve birazcık sert olan hamuru ise tuzsuz… Bıçak değmez denecek cinsten. Metal tabaklarda gelen pideleri çatal bıçak kullanarak yemeyin lütfen…

Sıcak sıcak gelen pidenin kenarlarına minik kâğıtlardaki tereyağını açarak sürüyorsunuz ve mutlaka pidenin sürülen tereyağını 2-3 dakika emmesini beklemeniz gerekiyor. Bu nefis koku ile önce burnunuz ardından mideniz bayram ediyor.

reha-tartici-fatih-karadeniz-pidecisi-2

Eğer pideniz kapalı ve hele yumurtalıysa değmeyin zevkinize, önce pidenin ortasını karnıyarık gibi bıçağın uç kısmı ile açıp el yardımıyla pidenin kenarından tereyağı ile yumuşamış olan bir parça kopartıyorsunuz. Kopardığınız bu parçayı pidenin ortasındaki yumurtaya batırıp keyifle yiyorsunuz.

Fatih Karadeniz Pidecisi yıllar içinde müdavimlerinin arzusuna göre vejetaryenler için ıspanaklı, et sevenler içinse kavurmalı ve kuşbaşılı pideyi menüsüne eklemiş. Benim denediğim pideler arasında Trabzon peynirli pide her zamanki gibi enfesti ama kavurmalı yumurtalı pidenin de beni mest ettiğini özellikle belirtmek istiyorum. Tabii ki kuşbaşılı ve ıspanaklı pidelerin de hakkını vermem lazım, özellikle ıspanaklı pidenin harcını çok beğendim.

reha-tartici-fatih-karadeniz-pidecisi-4

Bu sıra dışı ziyafetin sonunda Fatih Karadeniz Pidecisi’ne has şekilde üretilen ve bol fındıkla servis edilen Hamsiköy Sütlacını mutlaka denemenizi öneriyorum. Mustafa Bey hiçbir zaman kaliteden ödün vermediklerini hep aynı çizgiyi koruduklarını ve bu nedenle yıllardır beğeni ile anıldıklarını özellikle belirtiyor.

Fiyatlara gelince bu kaliteye göre ucuz bulduğumu söylemeliyim pidelerin fiyatları 13-20 TL arasında değişiyor. Fatih Karadeniz Pidecisi‘nin İkitelli ve Merter’de 2 şubesi daha bulunuyor. Bu şubelerin mönüsü Fatih’e göre Karadeniz’e ait farklı lezzetlerle oldukça zenginleştirilmiş. Hatta artık sabahları zengin yöresel Ayder kahvaltısı da veriyorlarmış.

 

Sevgilerimle

Reha Tartıcı / www.heykadin.com.tr

Yeme İçme ve Gusto Yazarı

 

Adres: Büyükkaraman Cad. Zeyrek Mah. No:45-47 Fatih İstanbul
Tel: 0212 523 97 95
www.fatihkaradenizpide.com

Close
HEYKADIN SOSYAL MEDYADA
Aşağıdaki sosyal medya ağlarından Heykadın'ı takip edebilirsiniz.
Social PopUP by SumoMe