h Reha Tartıcı BALIKÇI MOSHONİS | Heykadın
 

Reha Tartıcı – BALIKÇI MOSHONİS

Paylaş
 

 

Bağdat Caddesi’nin Kızıltoprak’a yakın olan Konak durağında yer alan Moshonis Ayvalık ile ilgili yorumlar sıklıkla kulağıma gelmeye başlayınca “Mis Kokulu Cunda” manasına gelen bu restorana bir akşam yemeği için uğramaya niyetlenmiştim.

Reha-Tartici-Balikci-Moshonis-7

Misina Restaurant Ayvalık‘da çalıştığı dönemden beri takip ettiğim Ayvalıklı ünlü Şef İsmail Doğan’ın daveti de tam bu dönemde gelince kırmayıp ilk fırsatta gittim. İsmail Bey her zamanki güler yüzü ile mavi ve beyaz renklere hâkim Moshonis Ayvalık’ın kapısında bizleri karşıladı.

Reha-Tartici-Balikci-Moshonis-6

Her gün farklı meze çeşitlerinin sergilendiği görsel yönden oldukça zengin olan meze dolabını ziyaret ederek masamıza geçtik.

Eroin, fava, patlıcan salatası, ege otları tabağı, ahtapot salatası ve isli uskumru’dan oluşan soğuk mezelerimiz ile geceye başladık. İsmail Şef’in yarattığı lezzetlerde kullandığı zeytinyağı ile Ege otları başta olmak üzere neredeyse tüm malzemeleri Ayvalık’tan özel olarak getirttiğini kendisiyle yaptığımız keyifli sohbet sırasında öğrendim.

Reha-Tartici-Balikci-Moshonis-5

Moshonis Ayvalık’ın açıldığı günden beri gördüğü yoğun ilginin en önemli nedeninin yöresel ve taze ürünler olduğunu düşünüyorum. Menüde yer alan her yemeğin İsmail Şef’in maharetli elinden geçiyor olmasını da bu özellikli mekânda lezzet açısından istikrarı sağlayan en büyük etken olduğu kanaatindeyim.

Reha-Tartici-Balikci-Moshonis-4

Soğuk mezelerimizi keyifli sohbet eşliğinde yerken güveçte eritilmiş otlu yunan peyniri “Mizithra” masamızdaki yerini aldı. Midilli’den getirilen Mizithra’nın lezzetini ben çok beğeniyorum ancak biraz yağlı olduğunu da belirtmeden geçmek istemiyorum.

Reha-Tartici-Balikci-Moshonis-3

Keyifli yemeğimize tam kıvamında pişmiş asma yaprağına sarılı ızgara sardalye ve ardından gecenin lezzeti “Peynirli Lagos Sarma” ile devam ettik. “Peynirli Lagos Sarma” reyhan otu, fesleğen, kırmızıbiber ve çeşitli otların peynir ile birlikte lagosa sarılarak top şeklinde yuvarlak olarak kızartılması ile yapılıyor.

Reha-Tartici-Balikci-Moshonis-2

Keyifle yediğimiz bu lezzetin ardından domates ve nefis defne kokusu ile sakızlı kâğıtta pişirilmiş kol ahtapot ile gecenin nirvanasını yaptık. Tadı hala damağımda olan bu yemeklerin ardından kaymaklı dondurma ile servis edilen Moshonis Ayvalık’ın özel tahinli suflesini adeta tabağı kazıyarak yedim.

Reha-Tartici-Balikci-Moshonis-1

Gecenin sonunda kahvelerimizi içerken İsmail Şef’in elinin değdiği tüm bu lezzetlerin içkisiz kişi başı yaklaşık 70-100 TL arasında bir hesap ödeyerek yenilebileceğini söylemek istiyorum.

 

Sevgilerimle

Reha Tartıcı / www.heykadin.com.tr

Yeme İçme ve Gusto Yazarı

 

Adres: Bağdat Cad. No:99/A Feneryolu-İstanbul
Telefon: 0216 349 16 56
www.moshonis.com.tr

 

 

 

Close
HEYKADIN SOSYAL MEDYADA
Aşağıdaki sosyal medya ağlarından Heykadın'ı takip edebilirsiniz.
Social PopUP by SumoMe