h Reha Tartıcı – AYRICALIKLI LEZZETİN ADI | Heykadın
 

Reha Tartıcı – AYRICALIKLI LEZZETİN ADI

Paylaş
 

 

Merhaba,

Bundan böyle farklı lezzetleri bulabileceğiniz mekânlar ile ilgili yorum, deneyim ve tavsiyelerimi Heykadın’da sizlerle paylaşacağım.
Unutmayın ki yemeklere lezzet katanlar şef ve aşçılar, değer katanlar ise bu lezzetleri tadanlar ve paylaşanlardır. Yorum ve önerilerinizi rtartici@gmail.com adresimden bana ulaştırabilirsiniz. Ayrıca Twitter: @rehatartici ve @yiyosiciyos İnstagram: rehatartici ve yiyosiciyosyaziyos, Facebook: yiyosiciyosyaziyos adreslerimden de bana ulaşabilirsiniz.

ADANA YÜZEVLER KEBAPÇISI

Uzun yıllardır müşterisi olduğum Adana Yüzevler Kebapçısı’nı kuran Aydoğdu Kardeşleri Adana’da ilk işletmelerini açtıkları 1992 yılından beri tanırım. Yıllar sonra İstanbul’a gelme kararı alan Aydoğdu Kardeşler ilk işletmelerini 2002 yılında Etiler’de açtılar.

Kalite ve hizmet anlayışı ile eş değerlerinden kolayca ayrılan Adana Yüzevler bana göre bu tutumuyla hızla müdavimlerini arttırırken gelen talepler doğrultusunda da işletme sayısını 5’e ulaştırdı. Ben de canım ne zaman kebap isterse kendimi evimde olduğu kadar rahat hissettiğim Yüzevler’in Göztepe Şubesi’ne gidiyorum.

rehat-tartici-adana-yuzevler-kebap-1

Göztepe Yüzevler’i tercih etmemin en önemli sebebi oturduğum yere yakınlığının yanı sıra Mehmet Aydoğdu ile aramızdaki yıllara dayalı dostluk ve tüm personelinin gösterdiği misafirperverlik, yakın ilgi ile alaka olduğunu söyleyebilirim. Yüzevler’de masanıza oturduktan sonra servis isteğinize bağlı olarak soğuk mezeler ile başlıyor. Mezeler arasında eğer varsa maydanozlu tahin salatasını mutlaka denemenizi öneriyorum. Ayrıca ezme salata, süzme köy yoğurtla yapılan cacık ve tüm malzemeleri yerinden özel olarak getirilen nar ekşili salatanın benim favorilerim arasında olduğunu bilmenizi istiyorum.

rehat-tartici-adana-yuzevler-kebap-3

Mezelerin ardından ara sıcak alternatifleri arasında yer alan fındık lahmacun, mini pide, haşlama içli köfte ve kuru patlıcan dolmasından tercih ettikleriniz servis ediliyor. Lezzetli kebaplara yer bırakmak için hepsinden tatmamanızı öneririm. Ama İstanbul’da her yerde bulamayacağınız lezzetteki çiğ köftenin tadına bakmadan geçmeyin.

Sıra olmazsa olmazlardan kebaba geldiğinde oldukça fazla alternatifiniz olduğunu bilmelisiniz. Zaman içinde tamamını deneme imkanı bulduğum birbirinden lezzetli kebap çeşitleri arasında benim favorilerimin çöp şiş, ciğer şiş, Adana kebap, patlıcanlı kebap ve et tava olduğunu belirtmekte yarar görüyorum. Ama burada yiyeceğiniz özel olarak hazırlanan et tavanın lezzetini kolay kolay unutmayacağınızdan da eminim…

rehat-tartici-adana-yuzevler-kebap-2

Bu kadar kebaptan sonra bir Yüzevler geleneği olarak meyve ve tatlı çeşitleri servis ediliyor. Kesme dondurma ile birlikte yeşil fıstıklı irmik helvası ve tel kadayıfın tadına bakmadan yemeğinizi tamamlamamanızı öneriyorum. Yüzevler’de böylesine mükellef bir masa donattığınızda içki hariç kişi başı ortalama 50-60 TL hesap ödeyeceğinizi söyleyebilirim.

Ödeyeceğiniz hesabın karşılığını kaliteli ürün ve hizmetten taviz vermeyen Yüzevler’de fazlasıyla alacağınızdan emin olabilirsiniz.

 

Sevgilerimle

Reha Tartıcı / www.heykadin.com.tr

Yeme İçme ve Gusto Yazarı

 

Adres : İstasyon Cad.No:17 Göztepe / İstanbul
Tel : 0216 355 18 80
www.yuzevler.com.tr

 

 

Close
HEYKADIN SOSYAL MEDYADA
Aşağıdaki sosyal medya ağlarından Heykadın'ı takip edebilirsiniz.
Social PopUP by SumoMe