h Peynirli sufle | Heykadın
 

Peynirli sufle

Paylaş
 

Muhteşem bir lezzet…

Yumurtalar başta olmak üzere sufle yapımında kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.

Malzemeler

4 adet büyük boy yumurta
2,5 yemek kaşığı un
25 gram tereyağı
1 su bardağı süt
1 adet küçük boy kuru soğan
1 adet defne yaprağı
1 adet karanfil
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
100 gram beyaz peynir
1/2 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri

Fırın kalıplarını yağlamak için:

1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı mısır unu

Nasıl yapılır?

Isıya dayanıklı porsiyonluk sufle kaplarını tereyağıyla yağlayın, mısır unu serpiştirip fazlasını kaseleri ters çevirip silkeleyin. Yumurtaları kırıp beyaz ve sarı kısımlarını ayrı kaplara ayırın. Aklarının içine sarısından kaçmamasına özellikle dikkat edin. Hazırlayacağınız beşamel sosa aroma vermesi için kabuğunu soyduğunuz bir kuru soğan üzerine çizik atın. Defne yaprağını bu bölüme, karanfili ise üzerine saplayın.

Soğut sütü küçük bir tencerede hazırladığınız kuru soğanla birlikte kaynamaya bırakın. Süt ısındığında soğanı çıkartıp alın. Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin, unu ekleyip hafif bir renk alana kadar kavurun. Kavrulan una sıcak sütü azar azar ekleyip topaklanmaması için bir çırpma teli yardımıyla sürekli karıştırın. Kıvam almaya başladığında tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle tatlandırın.

DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ…

 

 

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Close
HEYKADIN SOSYAL MEDYADA
Aşağıdaki sosyal medya ağlarından Heykadın'ı takip edebilirsiniz.
Social PopUP by SumoMe