h Peşmelba | Heykadın
 

Peşmelba

Paylaş
 

Serinleten lezzet…

Şerbet karışımında pişen şeftali, genellikle frambuaz gibi farklı bir meyveyle hazırlanan sos ve dondurmayla servis edilen tatlının aslında enteresan bir hikayesi var.

1800’lü yılların meşhur sopranosu Dame Nellie Melba, Wagner’in Lohengrin Operası’nın premierinde sahneye çıkar. Orleans Dük’ü Philippe D’Orleans, Savoy otelinde sanatçı onuruna bir davet verir. Otelin Fransız baş aşçısı Auguste Escoffier de Dame da konuklarına Melba onuruna özel olarak hazırladığı “Peach Melba” tatlısını ikram eder. Ve tatlı peşmelba olarak mutfaklardaki yerini alır.

Servis kaselerini sunum öncesinde derin dondurucuda soğutabilir, böylelikle dondurmanın daha uzun sürede erimesini sağlayabilirsiniz.

Malzemeler

6 adet orta boy şeftali
1 çay bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 adet çubuk tarçın

Sosu için:

1 su bardağı frambuaz
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı limon suyu

Servisi için:

500 gram kaymaklı dondurma

Nasıl yapılır

Kabuklarını soyduğunuz şeftalileri ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkartıp ince dilimler halinde kesin. Küçük bir sos tenceresine aldığınız şeftali dilimlerini; suda eritilmiş toz şeker ve çubuk tarçın ilavesiyle şeftaliler hafif diri kalacak şekilde pişirin.

DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ…

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Close
HEYKADIN SOSYAL MEDYADA
Aşağıdaki sosyal medya ağlarından Heykadın'ı takip edebilirsiniz.
Social PopUP by SumoMe