h Kremalı ıspanak çorbası | Heykadın
 

Kremalı ıspanak çorbası

Paylaş
 

Ispanak yemeği ile arası çok da hoş olmayanlara hafif ve lezzetli bir başlangıç…

Yeşil rengini ıspanaktan alan, kremanın tadına tat kattığı ıspanak çorbası, tam anlamıyla bir vitamin deposu.

Malzemeler

500 gram körpe ıspanak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy kuru soğan
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı sıcak tavuk suyu
1/2 su bardağı krema
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 çay kaşığı tuz

Nasıl yapılır

– Kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Bol suda yıkadığınız körpe ıspanak yapraklarının suyunu süzdürdükten sonra mümkünse salata kurutucusunda kurutun.

– Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın. Yemeklik doğradığınız kuru soğanları hafif bir renk alana kadar kavurun.

– Arzuya göre elinizle küçük parçalara ayırdığınız körpe ıspanak yapraklarını tencereye aktarın ve soğanlarla birlikte kavurmayı sürdürün.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN…

 

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Close
HEYKADIN SOSYAL MEDYADA
Aşağıdaki sosyal medya ağlarından Heykadın'ı takip edebilirsiniz.
Social PopUP by SumoMe