h Kıymalı kömbe | Heykadın
 

Kıymalı kömbe

Paylaş
 

Geleneksel olarak iki sac arasında yapılan kömbe artık modern mutfaklarda fırında yapılmakta ama eminiz ki sac üzerinde yapılanı da bir harikadır.

Geleneksel lezzetleri denemeyi sevenlere özel bu börek hemen hemen her yörede yapılmasına karşın çıkış noktası Sivas yöresidir.

Malzemeler

Hamuru:

1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
Yarım paket yaş maya (yoksa 1 tatlı kaşığı kuru maya)
1-2 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un

İç malzemesi:

250 gr dana kıyma
1 adet büyük soğan
2 adet domates
3 adet yeşil biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (sarısını üzerine sürmek için)
Tuz
Karabiber

Nasıl yapılır?

Önce kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur ikiye bölünür. Birinci hamur tepsi büyüklüğünde açılır. Üzerine sıvı yağ sürülür ve hamur dörde katlanır. Beklemek üzere bir kenara alınır.Aynı işlem diğer hamur içinde yapılır.

DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ…

 

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Close
HEYKADIN SOSYAL MEDYADA
Aşağıdaki sosyal medya ağlarından Heykadın'ı takip edebilirsiniz.
Social PopUP by SumoMe