h Kırmızı kadife kurabiye | Heykadın
 

Kırmızı kadife kurabiye

Paylaş
 

Rengiyle iştahınızı açacak, nefis mi nefis bir kurabiye…

 

Kurabiye hamurunuzun ne kadar kırmızı olmasını istiyorsanız, karışımdan o kadar ilave edin ve un miktarını ona göre ayarlayın.

Malzemeler

Kurabiye hamuru için:

300 gram tereyağı
6 yemek kaşığı şeker
1,5 su bardağı un
1 adet yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu

Kırmızı rengi için:

1 adet orta boy pancar
40 gram vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
1 yemek kaşığı elma sirkesi

Dolgusu için:

200 gram labne peyniri
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya özütü

Nasıl yapılır

Kırmızı rengi vermek için öncelikle pancarları rendeleyin. Blendera alın. Üzerine vişneleri ve elma sirkesini ilave edin.

Pancar ve vişne pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Karışımın içinde herhangi bir parça kalmadığına emin olun ve bir köşeye alın.

Ardından kurabiye hamurunu hazırlamaya başlayın. Soğuk bir halde küp küp parçalara ayırdığınız tereyağını şeker ile birlikte çırpın. Kremamsı bir kıvam aldığında içine yumurtanın sarısını ilave edin ve çırpmaya devam edin.

Ardından içine önceden hazırladığınız karışımdan 2 yemek kaşığı ilave edin ve spatula yardımıyla iyice karıştırın.

Son olarak içerisine un ve kabartma tozunu ilave ederek kurabiye hamurunu toparlayın.

DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN….

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Close
HEYKADIN SOSYAL MEDYADA
Aşağıdaki sosyal medya ağlarından Heykadın'ı takip edebilirsiniz.
Social PopUP by SumoMe