h Karamelize soğanlı tavuk | Heykadın
 

Karamelize soğanlı tavuk

Paylaş
 

Tek kişilik bu tarifle lezzetli bir kaçamağa ne dersiniz?

Bilinen baharatlarla basit bir şekilde marine ettiğiniz inceltilmiş tavuk göğüsleri, diğer tarafta karamelize olan kuru soğanlar. Bir araya gelirse ortaya bir lezzet kulesi çıkar, afiyetle yenir.

Malzemeler

2 adet inceltilmiş fileto tavuk göğsü
3 yemek kaşığı süt
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1/2 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı nane
1/2 çay kaşığı pul biber
1/4 çay kaşığı kimyon
2 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
1 diş sarımsak

Pişirme önerisi:

Kuru soğanları karamelize ederken yakmamaya özen gösterin. Soteleme yaparken aralarda damla damla su ekleyebilirsiniz.

Malzeme oranlarını arttırıp kişi sayısını çoğaltabilirsiniz.

Nasıl yapılır

– İnceltilmiş fileto tavuk göğüslerini bir kaba alın ve sütü ekleyin. Tuz dışında kalan tüm baharatları da ekleyip streç filmle sarıp buzdolabında bekletin.

– Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanları yarım ay şeklinde doğrayın.

– Tavaya zeytinyağını alın, ısınan yağa kuru soğanları ilave edin. Sarımsağı rendeleyip soğanlara katın.

– Tuz ve kesme şekeri ekleyip karamelize olana kadar soğanları soteleyin.

– Soteleme işlemi bitince tavukları dolaptan çıkartın.

– Yağ eklemeden ayrı bir tavada arkası önlü ters çevirerek kızarana kadar pişirin.

– Tabağa bir parça tavuk göğsünü koyun arasına karamelize soğanları yayın.

– Üzerine kalan tavuğu da ekledikten sonra ve kalan soğanları ekleyip bekletmeden servis edin.

Afiyet olsun…

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Close
HEYKADIN SOSYAL MEDYADA
Aşağıdaki sosyal medya ağlarından Heykadın'ı takip edebilirsiniz.
Social PopUP by SumoMe