h Karadutlu yoğurtlu buz | Heykadın
 

Karadutlu yoğurtlu buz

Paylaş
 

Hem sağlıklı, hem lezzetli bir tarif…

 

Damak zevkinize göre bal ve şeker miktarını artırıp, azaltabilirsiniz.

Malzemeler

250 gram karadut
2 çorba kaşığı pudra şekeri
250 gram yoğurt
1 çorba kaşığı bal
1 adet lime kabuğunun rendesi
1 adet lime suyu

Nasıl yapılır

Dutları ve pudra şekerini mutfak robotunun içerisine alın ve püre haline getirin.

Yoğurt, bal, lime suyu ve kabuğunu bir kaba alın ve güzelce karıştırın.

Derin dondurucuya koyulabilen 6 adet kap hazırlayın.

– Hazırlanan kapların tabanına birer çorba kaşığı yoğurtlu karışımdan konup derin dondurucuya atın.

Derin dondurucuda 15 dakika bekletilen karışımlar çıkartılıp üzerlerine birer çorba kaşığı kara dutlu karışım konur ve tekrar derin dondurucuya atın.

– Tekrar 15 dakika bekletildikten sonra bir kat daha yoğurtlu karışım ilave edilip, derin dondurucuda 15 dakika daha bekletin. Malzemeler bitene kadar aynı işlem tekrarlanır.

– Son karışım katı konduktan sonra karışımın içine tahta çubuk batırılıp derin dondurucuda 2 saat daha bekletildikten sonra servis edin.

Afiyet olsun…

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Close
HEYKADIN SOSYAL MEDYADA
Aşağıdaki sosyal medya ağlarından Heykadın'ı takip edebilirsiniz.
Social PopUP by SumoMe