Ispanakla tatlı zamanı

Paylaş
 

Mevsiminin gelmesiyle birlikte, ıspanaktan yemek yapmak yerine bu pratik pastayı da deneyebilirsiniz…

Oldukça pratik ve lezzetli bir tatlı…

 

Malzemeler

4 kahve fincanı un
4 adet yumurta
4 kahve fincanı şeker
1 demet ıspanak
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 kahve fincanı su

Ara katı için:

1,5 su bardağı süt
1 paket krem şanti
1 su bardağı hindistan cevizi

Nasıl yapılır?

İlk olarak ıspanağı iyice yıkayın ve tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su koyun ve haşlamaya bırakın. Yumuşamaları yeterli olacaktır. Yumuşayan ıspanakları soğuk suya alın. Ardından süzgeçe alıp, suyunu dökün. Suyu süzülen ıspanakları püre haline getirin. Daha sonra kekiniz için geniş bir kaseye yumurtaları kırın. Mikserle çırpmaya başlayın, ardından şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. İyice çırptıktan sonra suyunu ve ıspanak püresini ekleyin. Son olarak unu, kabartma tozunu ve vanilyayı karışıma eleyin.

Hazırladığınız kek harcını önceden yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dökün ve 170 derecelik fırında pişirin. Kekiniz pişerken krem şantinizi hazırlayabilirsiniz.

Ara katı için öncelikle bir kaseye krem şantiyi boşaltın ve üzerine sütü ekleyin. İyice çırptıktan sonra dolapta soğuyana kadar bekletin. Soğuyan kekin üzerine dolapta beklettiğiniz krem şantiyi spatula yardımıyla sürün ve üzerine hindistan cevizini serpin. Hazırladığınız kekten önce 3 parmak kalınlığında şeritler kesin. Daha sonra rulo şeklinde sarıp kalınlığına göre kesin ve sunum tabağınıza alın.

Afiyet olsun…

  • Site Yorum

Bir yorum bırak