h HİBİSKUS HEM SERİNLETİYOR HEM ZAYIFLATIYOR | Heykadın
 

HEM SERİNLETİYOR HEM ZAYIFLATIYOR

Paylaş
 

Merhaba Sevgili Dostlar,

Çok şükür 11 ayın sultanı kapıda göründü Sevgili Dostlarım, umarım sağlık ve sıhhatleriniz iyidir.
Ramazan ayı aynı zamanda mide ve tüm sindirim sistemimizin nadas dönemi gibidir. Maneviyatımızın güçlendiği, nefsimizin sınandığı bu güzel ayı en sağlıklı şekilde yaşayalım inşallah,
Benim de bugün sizlere bahsedeceğim bitki özellikle Ramazan ayında da sizlere fayda sağlayacak olan Hibiskus…..
Halk arasında güle benzediği için Mekke Gülü ya da Nar çiçeği olarak geçen Hibiskus aktarlarda daha çok Mekke gülü diye satılmaktadır.

Latince olan adı şifa veren serinleten anlamına gelmektedir. Hibiskus suyu tutması bakımından özellikle çöllerde bedeviler tarafından su ihtiyacını karşılamak için tüketilmekteydi.
Ramazan ayında yaşlılar uzun süre susuzluklarını gidermesi açısından Hibiskusü özellikle soğuk olarak tüketirler.
Jamaika da özellikle zencefil ile tüketilmektedir.

*Kırmızı rengi ile ruhsal enerji verirken,
*Sağlıklı zayıflamaya da yardımcı olmaktadır.
*Magnezyum ve malik asit içerir ki bu da en çok yorgunluğu enerjiye çevirmeye fayda sağlar.
*hücre yenileyici özelliğe sahiptir.
*Tam bir demir deposudur
*C vitamini oranı oldukça yüksektir.
*Kandaki Şekeri düzenler bu da tatlı krizlerini önler.
*Karın şişkinlikleri için de bire birdir.
*Ödem söktürür.
*Yağ yakmayı hızlandırır.
*Bağışıklığı güçlendirir.
*Grip ve öksürükte nefesi açar
*Mide kanseri ve Akciğer Kanserine karşı korumayı sağlar.
*Böbrek iltihabını önler.
*Yüksek tansiyonu düşürür.
*Ölü hücreleri yeniler
*Kireçlenmeyi önler.
Pek çok bitki gibi değildir, Emziren anneler rahatlıkla kullanabilirler ve istediğiniz kiloya inene kadar her gün kullanabilirsiniz.
Yağ Yakıcı ve susuzluğu giderici özelliği ile Hibiskus Şerbeti Ramazan Ayı’nda size fayda sağlayacaktır;

Hibiskus Şerbeti hazırlamak son derece kolaydır;

Malzemeler;

1,5 litre sıcak su
1 yemek kaşığı hibiskus
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 adet çubuk tarçın
1 adet elma

Hazırlanışı ise;

Tüm malzemeler bir tencereye konur, 1 taşım kaynattıktan sonra soğuyana kadar bekletilir.

Soğuduktan sonra bir sürahiye alarak tüketebilirsiniz.

Özellikle yemeklerden 10 dk önce olmak üzere günde 2 kere tüketebilirsiniz.

Birçok Faydasından yararlanmak için ise hazırlayacağınız Hibiskus Çayını nasıl demleyebilirsiniz;

1 su bardağı kaynamış sıcak suya 1 çay kaşığı hibiskus ekleyerek 5 dk bekletin ve afiyet ile için, tadını zenginleştirmek için ise tarçın, karanfil ya da limon, portakal kabuğu ekleyebilirsiniz.

Çayı da şerbeti gibi günde 2 kez tüketebilirsiniz.

Hibiskus bitkisinin yapraklarında bulunan anthocyanından dolayı guatr ve tiroid şikayeti olanların kullanması sakıncalıdır.

Anemi hastalığı tedavisi görenlerde hibiskus kürü kullanmamalıdır. Demir emilimini engellediğinden tedavi süresince kullanmanız önerilmez.

Ayrıca günde 2 bardaktan fazla kullanılması sakıncalıdır.

Hepinize sağlıklı, huzurlu, bol bereketli bir Ramazan Ayı dilerim.

 

Sevgilerimle

Nalan Mettin / www.heykadin.com.tr

Doğal Yaşam Uzmanı

Close
HEYKADIN SOSYAL MEDYADA
Aşağıdaki sosyal medya ağlarından Heykadın'ı takip edebilirsiniz.
Social PopUP by SumoMe