Gönül İler – BEN…

Paylaş
 

ASIL MİSAFİR BENİM, DÜNYA DA MİSAFİRİM BEN…

 

Selamlar Heykadın’ın sevgili ve saygıdeğer okuyucuları ve takipçileri;

Bazen mutfağa girip kendimden geçesim gelir. Çeşit çeşit yemekler hazırlamak ama en lezzetlisi en görkemlisinden ve çok meşakkatli görüneninden…

Sonra birbirinden güzel bu lezzetleri tatması için dostlarımı davet etmeyi çok severim. Davetli sayısı bir kişi dahi olsa aynı özeni göstermeye özen gösteririm.

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim aynı özeni tek başıma olduğum yemeklerimde de göstermeye dikkat ederim. Sevmem misafir yemek takımlarını, misafir odasını, misafir bardakları, misafir tabakları, misafir çatal kaşık ve bıçağını…

Ben ilk önce BEN kendime değer veririm, özen gösteririm, misafirlerim de benim için özeldir önemlidir ama ben de çok özelim önemliyim.

Yılda birkaç kez gelecek olan misafirler için dolapların içine kaldırıp kullanmamakta nedir hala anlamış değilim… Asıl misafir benim, Dünyada MİSAFİRİM ben, ben kendim kullanırım her özel şeyi, zaten neden misafir bekleyeyim ki illa çıkarmak için ya da özel olabilecek kadar güzellikteki tabaktan yemek yemek için, çıkarın bütün dolaplardaki misafir için ayrılan ne varsa örtüler yemek tabaklarını… Serin masanızın üzerine bembeyaz ve ütülenmiş masa örtüsünü başlayın keyifle yemek tabaklarınızı bardaklarını çatal kaşıklarını yerleştirmeye ve tabi ki misafir için ayrılanlardan olmalı…

Cafe de Pari;   hem bir yemek yarışmasında ödül aldığım, hem de davet sofralarında yer verdiğim bir lezzet… Kesinlikle denemelisiniz.

Cafe-de-Pari-Soslu-Bonfile

Cafe de Pari Soslu Bonfile;

Malzemeleri;

500 gr. bonfile

Sosu için Malzemeler;

200 gr. tereyağı

70 gr. krema

50 gr. rokfor peyniri

3 gr. köri

3 gr. zerdeçal

1 tutam dereotu

1 tutam kimyon

2 diş sarımsak

2 tepeleme tatlı kaşığı hardal

tuz – karabiber

zeytinyağı

 

Yapılışı;

Sos için bir tencerede tereyağını erittim. Bütün malzemeyi ekleyip sos kıvamına gelene kadar pişirdim. Döküm tavayı iyice ısıttım ve bonfilelerimi cosssss die arkalı önlü attım kızarttım. Servis tabağına bonfilelerimi alıp, sosumu üzerine döktüm.

 

Renkli Biberlerde Kremalı Mantar Soslu Patates Püresi;

1 er adet kırmızı ve sarı dolmalık biber

2 adet patates

Süt

Tereyağ

Rendelenmiş kaşar peyniri

Karabiber

Knorr çeşni ve tuz

200 gr. Mantar

1 adet kuru soğan

200 gr. krema

 

YAPILIŞI:

2 adet patatesi soydum güzelce yıkadım iri iri doğradım. Tencereye koydum ve üzerini kapatacak kadar süt koyup pişirdim. Patatesler iyice yumuşayıp sütünü çektiği zaman içine tereyağ, rendelenmiş kaşar, karabiber, tuz, knorr çeşni ekleyerek çatalla iyice ezdim.

Diğer tarafta mantarları soydum ve dilimledim. Soğanları da piyazlık doğradım.

Mantarları teflon tavaya aldım, sulanıp suyunu çektikten sonra az sıvıyağ koydum, piyaz doğranmış soğanlarımı ilave ettim, beraber kavrulduktan sonra içine krema koydum ve biraz da kaşar rendeledim beraber kaynattım.

Kırmızı ve sarı dolmalık biberi iki parmak kalınlığında halka doğradım. İçine patates püresini, üzerine kremalı mantarı ve onun üzerine de rendelenmiş kaşarı serperek önceden ısınmış 180 C fırında kaşarların erimesini biberlerin pişmesini sağladım.

Bir Fransız yemeği olarak bilinen Cafe de Pari’min yanına Türk işi patates püresi hiç de fena olmadı :)) gayet lezzetli oldu. Bence davet sofralarınızda gönül rahatlığıyla yapabileceğiniz bir tarif.

 

Sevgilerimle

Gönül İler / www.heykadin.com

Yemek Bloggerı

www.eyvahyemekyandiocakbatti.com

  • Site Yorum

Bir adet yorum var.

  1. Aleyna dedi ki:

    Mükemmel bir tarif şahane gözüküyor :)))

Bir yorum bırak