Fındıklı Islak Kek

Paylaş
 

Tatlı krizine mi girdiniz? Acil tatlı mı yemek istiyorsunuz?

Evinizde kısa bir sürede yapacağınız Fındıklı Islak Kek ile tatlı krizinizi sonlandırabilirsiniz…

İşte o tarif:

 

Malzemeler
3,5 yemek kaşığı (125 gr) Teremyağ Gurme Kaymaklı 180 gr bitter çikolata 1 su bardağı şeker (200 gr) 4 adet yumurta 1/2 su bardağı yoğurt (100 gr) 1/2 su bardağı fındık (50 gr) 1 su bardağı (120 gr) un

findikli-islak-kek

 

Tarif
Teremyağ Gurme Kaymaklı’mızı ve bitter çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz. İçine 1 bardak şekerimizi ekleyip tel çırpıcı ile karıştırıyoruz. Sonra hafifçe çırpılmış yumurtalarımızı ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Sırasıyla yoğurdumuzu, iri çekilmiş fındığımızı ve elenmiş unumuzu ekleyip son bir kez karıştırdıktan sonra karışımımızı küçük kare cam bir kaba döküyoruz. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişiriyoruz.

Püf Noktası:
Kekimizi kıvamı yumuşak dahi olsa 40 dakikadan fazla pişirmemeliyiz. Çünkü bol çikolatalı tarifler fazla pişirildiklerinde kurur ve sert olurlar.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak