Heykadın
Fındıklı elmalı tart
Sosyal Medyada Paylaş
20 Aralık 2014
heykadin

Fındıklı elmalı tart

Canınız tatlı mı çekiyor? Hadi o zaman fındıklı elmalı tart yapmaya gidiyoruz.

Hem kendinizi şımartın hem de sevdiklerinizi…

 

Kendini seven ve başarılı bir diyetin ardından biraz da olsa kendini şımartmak isteyenler için;

Malzemeler

2 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
125 gram eritilip soğutulmuş margarin
Aldığı kadar un

Üzerine:

6 adet elma (rendelenmiş)
1 su bardağı toz şeker
Bir buçuk su bardağı dövülmüş fındık
1 tatlı kaşığı tarçın

Servis için:

Dondurma ve çikolatalı sos

Hazırlanışı

Öncelikle hamur malzemesini yoğurun. Hamurdan cevizden daha iri bir parça koparıp derin dondurucuya koyun.

Diğer tarafta, yağlanmış tepsiye hamuru yayın. Hamurun kenarlarını biraz yükseltin. İç malzemesini pişirip, hamurun üzerine döşeyin.

Derin dondurucudan aldığınız hamuru, elmalı harcın üzerine rendeleyin. 220 derece fırında 20 dakika pişirin.

Dilerseniz yanında dondurma ve çikolata sosuyla servis yapın.

Afiyet olsun…

Bir Yorum Bırak

Tüm Hakları Saklıdır © 2015 EsenMobile Wordpress Mobil Tema by Kemal CIZOĞLU