h Ev yapımı çikolata | Heykadın
 

Ev yapımı çikolata

Paylaş
 

Sevdiklerinize ikram edebileceğiniz, eğlenceli ve lezzetli bir tarif.

 

Benmari işlemini uygularken, çikolatanın eridiği kabın kesinlikle suya değmediğine emin olun. Suyun kaynamasına izin vermeyin ki çikolatalar çok ısınıp içerisindeki yağı salmasın. Su fazla ısınırsa kenara alıp benmariye öyle devam edin.

Malzemeler

300 gram kuvertür bitter çikolata
50 gram kuvertür beyaz çikolata
1 avuç çiğ badem
1 avuç sarı kuru üzüm
1 avuç kuru vişne
1 tatlı kaşığı tereyağ

Nasıl yapılır?

Kuvertür çikolataları iri iri parçalar şeklinde parçalayın.

Siyahları ve beyazları ayrı ayrı benmari usulü eritin.

Bademleri yağsız bir tavada kavurun.

Bitter çikolata tamamen eridikten sonra içerisine tereyağı atıp karıştırın. Tereyağ, çikolatanızın parlak kalmasını sağlayacak.

Bir tepsinin veya büyükçe bir servis tabağının üzerine yağlı kağıt serin. Yağlı kağıdın üzerine çok fazla inceltmeden bitter çikolatayı yayın. Spatula ile düzeltin.

ev-yapimi-cikolata-2

Üzerine beyaz çikolatayı rastgele akıtın ve bir kürdan veya çubuk yardımıyla, alttaki çikolatanın çok içine gitmeden desenler verin.

Üzerine badem ve kuru meyveleri gelişi güzel yerleştirin.

Katılaşması için en az 2 saat buzdolabına kaldırın.

 

Afiyet olsun…

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Close
HEYKADIN SOSYAL MEDYADA
Aşağıdaki sosyal medya ağlarından Heykadın'ı takip edebilirsiniz.
Social PopUP by SumoMe