h Elmalı muhallebi | Heykadın
 

Elmalı muhallebi

Paylaş
 

Kahvenin yanında ikram edebileceğiniz lezzetli bir tatlı tarifi…

 

Tabana elma harcını eklerken içine 3-4 adet petibör bisküvi kırıp, karıştırabilirsiniz. Harcın daha kıvamlı olmasını sağlayacaktır. Üstüne muhallebi ekleyince soğuk şekilde servis edin. Arzu ederseniz üzerine tarçın ve ceviz ekleyebilirsiniz.

Malzemeler

Harcı için:

3 adet büyük boy kırmızı elma
1 çay bardağı şeker
1/2 su bardağı su
1/2 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)

Muhallebisi için:

1/2 litre süt
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
100 ml. krema
1 tatlı kaşığı tereyağı

Nasıl yapılır

Elmaları yıkayıp, kabuklarını soyun. Kabuklarını soyduğunuz elmaları rendenin kalın tarafı ile rendeleyin.

Rendelenmiş elmaları tencereye alın, içerisine şekeri ve suyu ekleyip, ocağın altını açın. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Suyunu çeken elmaları soğuması için bir kenara alın. Cevizleri çok ince olmayacak şekilde rondodan geçirin. Elma harcı soğuduktan sonra içine cevizi ve tarçını ekleyip, karıştırın.

DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN…

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Close
HEYKADIN SOSYAL MEDYADA
Aşağıdaki sosyal medya ağlarından Heykadın'ı takip edebilirsiniz.
Social PopUP by SumoMe