Elma tatlısı tarifi

Paylaş
 

Sıcak ve rehavet bastıran günlerde hem serinletecek hem de ağzınızı tatlandıracak bu lezzet için;

 

ELMA TATLISI

Malzemeler

4 adet elma
4 adet karanfil
6 çorba kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı su
Yarım çay kaşığı gıda boyası
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1/ 2 ayva
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz

Nasıl yapılır

Elmanın kabuklarını soyun. Ortasındaki çekirdekleri çıkartın. Her elmanın kenarlarına bir adet karanfil batırıp tencereye dizin. Elmaların her birinin üzerlerine bir çorba kaşığı toz şeker dökün. Yarım çay bardağı su koyup, elmaları yumuşayıncaya dek pişirin. Bu arada küçük bir kapta yarım çay kaşığı gıda boyasını, mısır nişastasıyla karıştırın. Karışımınızı ocakta kaynatarak eritin. Sonrasında elmaların üzerine ilave edin. 5 dakika arasında kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alıp, elmaları soğumaya bırakın. Diğer tarafta ayvayı rendeleyerek, kalan 2 çorba kaşığı toz şekeri ilave edin ve çok kısık ateşte pişmeye bırakın. İndirmeye yakın, dövülmüş cevizi ekleyin. Sonrasında ocaktan indirip soğumaya bırakın. Elmaların içini ayvalı karışımla doldurup soğuk servis yapın.

Afiyet şeker bal olsun…

Etiketler:
Elma Tatlısı
  • Site Yorum

Bir yorum bırak