Ekmeğin bayatlamaması için ne yapılmalı?

Paylaş
 

 

Prof. Dr. Mehmet Demirci, ekmeğin bayatlamaması için bu yöntemin uygulanmasını önerdi….

Ama aradaki farkı sakın atlamayın…

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci, ekmeğin derin dondurucuya konarak uzun süre bayatlamadan saklanabileceğini söyledi. Prof. Demirci, derin dondurucuda ekmeğin saklanması ile israfın önüne geçileceğini ifade etti.

BUZDOLABINDA DEĞİL DONDURUCUDA

“Ekmek küflenmiş ise bu ekmeğin yenmemesi lazım. Küflü ekmeği yemek doğru değil” diyen Demirci, “Halk arasında buzdolabına koyuyorum bu şekilde saklıyorum diyenler çıkabilir. Ama uzun süreli tazeliğini korumasını istiyorsanız derin dondurucuda saklamak gerekir” şeklinde konuştu.

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak