Paylaş |
|
Tweet |
Özel İçerik: heykadin.com
Doğranmış çeşitli sebzeler domates, sivri biber, sarımsak, tuz ve karabiber ve özel baharatlarla çeşnilendirilerek kuşbaşı kuzu etine katılır, malzemeler ezmeden iyice karıştırılarak harmanlanır. Karıştırılan malzemeler içi iyice yıkanmış bir testinin içerisine doldurulur ve en üste tereyağı konulur.
Testinin ağzı hamur ile kapatılır ve ortası hafif açılır. Dinlendirilmiş taş odun fırınında ağır ateşte pişirilir. Yaklaşık olarak İki saate yakın bir zamanda testi içerisindeki kuzu eti ve diğer malzemelerin lezzeti birbirine geçene kadar pişirilir. Uzun bir pişme sürecinden sonra testi kebabı servis için hazırlanır.
Servis sırasında ağızındaki hamur kısmından testi kırılarak dumanı üstünde tüten ve kokusuyla lezzetinin farkına varabileceğiniz lezzet şöleni için sizleri Ziya Şark Sofrası’na davet ediyoruz…
İletişim
İstanbul Caddesi No : 3 Florya / Bakırköy – İstanbul
Tel : 0.212 663 88 40 pbx
www.ziyasark.com.tr