h Çilekli sorbe | Heykadın
 

Çilekli sorbe

Paylaş
 

Çilek severlere özel bir tarif. Çilekli sorbe

Mevsiminde olduğumuz mis kokulu çilek de en sevilen meyvelerden biri. Hal böyle olunca dondurmanın yakın arkadaşı sorbet hazırlamadan olmaz…

Malzemeler

600 gram çilek
1 adet taze sıkılmış limon suyu
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su

Püf noktası:

Derin dondurucuya kaldırdığınız sorbet karışımını kıvam alması için kısa süreli aralıklarla bir çatal yardımıyla karıştırın.

– Oda ısısında çok fazla bekletmeden servis yapın, buzdolabında ağzı kapalı bir kapta 8-10 gün boyunca muhafaza edip tüketin.

Nasıl yapılır

Sorbe yapımı için; toz şeker ve suyu derin bir tencereye aktarın.

Toz şeker eriyene kadar karıştırdığınız şerbet karışımını kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatın.

-Şurup kıvamına gelen şerbet karışımını ocaktan alıp oda ısısında soğumaya bırakın.

-Sap ve yeşil kısımlarını temizlediğiniz çilekleri bol suda yıkadıktan sonra fazla suyunu süzdürün. Küçük parçalara bölüp blenderdan geçirin.

-Hazırladığınız çilek püresini taze sıkılmış limon suyu ve soğuyan şerbet karışımıyla karıştırın. Arzuya göre bu aşamada ince çekilmiş çikolata parçaları katın.

-Ağzı kapalı cam bir kaba aldığınız çilekli sorbe karışımını -18 derecede muhafaza edin. Yoğun ve koyu bir kıvam alana kadar her 30 dakikada bir dondurma kıvamına gelene kadar kaşık yardımıyla karıştırın. 5-6 saat boyunca bu işlemi tekrarlayın.

-Tatlıların yanında dondurma kaşığıyla form verip servis edebileceğiniz sorbeyi, taze nane yapraklarıyla süsleyip sade olarak da ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Close
HEYKADIN SOSYAL MEDYADA
Aşağıdaki sosyal medya ağlarından Heykadın'ı takip edebilirsiniz.
Social PopUP by SumoMe