h Bal kabaklı muhallebi | Heykadın
 

Bal kabaklı muhallebi

Paylaş
 

Bu pratik ve leziz tatlıyı denemeye ne dersiniz?

 

Toz şeker ilavesiyle bir gece önceden tencereye bastığınız bal kabaklarını, sularını salması için bekletebilir ekstra su eklemeden de kısık ateşte pişirebilirsiniz. Krem şanti yerine süt, toz şeker, un ve buğday nişastası ilavesiyle hazırladığınız muhallebiyi tatlı yapımında kullanabilirsiniz.

Malzemeler

Bal kabağı püresi için:

1 kilogram bal kabağı
1,5 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı su

Yaban mersini püresi için:

1,5 su bardağı kurutulmuş yaban mersini
1 yemek kaşığı toz şeker
3/4 su bardağı su
1 yemek kaşığı mısır nişastası

Kreması için:

1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Servisi için:

2 yemek kaşığı ince çekilmiş antep fıstığı
1 yemek kaşığı doğranmış kuru yaban mersini

Nasıl yapılır

Kalın kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını temizledikten sonra yeşil kısımlarını aldığınız bal kabağını dilimleyin. Bol suda yıkayıp fazla suyunu kağıt havlu yardımıyla alın.

DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN…

 

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Close
HEYKADIN SOSYAL MEDYADA
Aşağıdaki sosyal medya ağlarından Heykadın'ı takip edebilirsiniz.
Social PopUP by SumoMe