h Düğün çorbası | Heykadın
 

Düğün Çorbası

Paylaş
 

Tadını tel tel ayrılmış gerdan etinden alan oldukça besleyici bir çorba…

Sonbahara girdiğimiz şu günlerde bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirme zamanı… Bunun için mutfağınızda sıcacık, besleyici çorbalar pişirin.

Mis gibi düğün çorbasıyla başlayalım mı?

Malzemeler

500 gram kuzu gerdan eti
6 su bardağı su

Çorbanın terbiyesi için:

2 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
1 çay kaşığı tuz

Servisi için:

1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı kırmızı tatlı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı nane

Pişirme süresi: 60 dakika

Nasıl yapılır

Fazla yağları alınmış, bol suda yıkadığınız kuzu gerdan etini derin bir tencereye yerleştirin. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte haşlamaya bırakın. Haşlama esnasında tencerenin yüzeyine çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alın. Kemikli dana eti kullanabilir, haşladıktan sonra uzun ince parçalara ayırdığınız etleri çorba yapımında kullanabilirsiniz. Arzuya göre çorbaya haşlanmış nohut da ekleyebilirsiniz.

DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ…

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Close
HEYKADIN SOSYAL MEDYADA
Aşağıdaki sosyal medya ağlarından Heykadın'ı takip edebilirsiniz.
Social PopUP by SumoMe