Paylaş |
|
Tweet |
Tadını tel tel ayrılmış gerdan etinden alan oldukça besleyici bir çorba…
Sonbahara girdiğimiz şu günlerde bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirme zamanı… Bunun için mutfağınızda sıcacık, besleyici çorbalar pişirin.
Mis gibi düğün çorbasıyla başlayalım mı?
Malzemeler
500 gram kuzu gerdan eti
6 su bardağı su
Çorbanın terbiyesi için:
2 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Servisi için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı kırmızı tatlı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı nane
Pişirme süresi: 60 dakika
Nasıl yapılır
Fazla yağları alınmış, bol suda yıkadığınız kuzu gerdan etini derin bir tencereye yerleştirin. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte haşlamaya bırakın. Haşlama esnasında tencerenin yüzeyine çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alın. Kemikli dana eti kullanabilir, haşladıktan sonra uzun ince parçalara ayırdığınız etleri çorba yapımında kullanabilirsiniz. Arzuya göre çorbaya haşlanmış nohut da ekleyebilirsiniz.