h Kapuska | Heykadın
 

Kapuska

Paylaş
 

Genelde lahana sarmasından kalanlarla ortaya çıkan bir yemek gibi algılanan kapuska kıvamı tutturulduğunda aslında başlı başına bir lezzet…

Lahana sarması yapıldıktan sonra kalan lahana parçacıklarıyla yapılan kapuska, kimi zaman hakkettiği ilgiden yoksun kalsa da özellikle acılı yapıldığında ve yanında turşu ile tüketildiğinde müthiş bir tat olarak karşımıza çıkıyor.

Malzemeler

Yarım lahana
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 adet soğan

Nasıl yapılır

Sıvı yağı tencereye alarak yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. Doğramış olduğunuz lahanayı da ilave ederek lahanalar suyunu çekene kadar kavurun. Lahanaların hepsi tencereye bir kerede sığmayabilir, bu yüzden yavaş yavaş tencere de yer açıldıkça ekleyebilirsiniz. Çünkü kavrulan lahanalar küçülecek tencerede yer açılacaktır.

DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN…

 

 

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Close
HEYKADIN SOSYAL MEDYADA
Aşağıdaki sosyal medya ağlarından Heykadın'ı takip edebilirsiniz.
Social PopUP by SumoMe